Wednesday, March 30, 2011

29.03.11 merle linno pool ja indrek grigori lugemistoas

Hommikupoole tormasime (mina, Lagle ja PR) Merle Linno poole, et arutada Lagle järgmise päeva loengut puudega lapse kavstamisest Eesti ühiskonnas. Linnode pool oli suht mõnusalt, ee, kodune. PR otsustas igale pool ronida. Lagle ja Merle arustasid ülitargalt igasugu asju, eriti pedagoogikat, eriti waldorf vs. traditsiooniline totalitaarne kool.


Mina olin veits liiga laspehoidja rolli pandud ja hetkel labiilsena solvusin selle peale rumalalt. Nii me kõmpisime üksteise peale porisedes kodu poole. Aga nagu viimasel ajal enamasti, lõppes ka see tüli voodis.

Õhtul peale lastekat läksin Indrek Grigori kunstikriitika ringi.


ART IST KUKU NU UT esitleb:
Tartu möliseb kunstikriitika lugemisgrupp
29. 03. 2011 Tartu Kunstimaja Suures saalis kell 19:00.
Kunstikriitika lugemisgrupi fookus püsib kriitika, kunsti ja kunstniku positsioonide vaatlemisel. Kriitilisele taaskäsitlusele tulevad mitmed juba varasemate lugemisgruppide keskmes seisnud küsimused: utoopilise idee positsioon kunstikriitikas, kriitika kui hinnang ning kriitika turupositsioon institutsionaalsel kunstiväljal.

Lugemisele tuleva teksti näol on taas tegemist vestlusringiga, milles osalesid: George Baker, Rosalind Krauss, Benjamin Buchloh, Andrea Fraser, David Joselit, James Meyer, Robrt Storr, Hal Foster, John Miller, Helen Molesworth.
Teksti viide: Round Table: The Present Conditions of art Criticism. „October" vol. 100 Obselescence (Spring, 2000) lk. 200-228

Allalaetav aadressilt: http://www.tartumuliseb.net/The_Present_Condition_of_Art_Criticism.pdf

Seekord oli asi palju rahulikum. Eks Grigor vahetas sageli teemat ka. Rääkisime kriitikute mõttetutest tekstidest, kriikitutest kui promojatest (minu näide Clement Greenberg), kriitikud vs. eksperdid (minu arvates on kommertskunsti, mis müüb aga ei satu kriitika alla ega ajalukku), tõstsin esile kriitiku kui ajalukku jäädvustaja. Vaidlus tekkis Toomsiga, Duchampi pissuaarijuhtumi asjus, kus väitsin, et Richard Mutti "Fontääni" päästis Duchampi isiklik populaarsus New Yorkis, kuigi alguses Mutti nime all hääletati ta vabalt näituselt välja.

Õhtul avastasin, et meie paljukasutatud Mariuse arvuti keeldub töötamast. See oli küll masenav, kuna kavatsesin hakata oma kauaoodatud artiklit 1972a NLKP KK otsusest kuntikriitika kohta kirjutama.

No comments: