Sunday, May 15, 2011

13.05.11 Eshatoloogia ja apokalüpsis ning kunstioksjon



Hommikul tegelesin peamiselt aia nurgas oleva võrkaiapuntra autoga äratõmbamisega.

Pidin Tegovaga Vanemuisest hiigelsuurt (9X6m) lõuendit ära tooma minema aga Tegova vastas telefonis, et on Eshatoloogia ja apokalüpsise konverentsil Tõnis Kahut kuulamas. Saime kokku Vanemuise juures, lõuend oli õhuke ja väikeseks nutsuks kokku pakitud, nii et Tegova sai selle ise ära viidud. Läksin ise Tõnis Kahut kuulama. Kahu rääkis Kirjanike Maja krüptis täismaja ees oma vaiske häälega oma juttu Robert Johnsonist ja mustast kultuurist üldse.




Pärast loengu lõppus küsis Jeki indiaanlaste kohta, Kahu arvates kõrvaline ja mina mainisin USA mustade voodoo kultuurist. Keegi neiu tegi ka remargi Freudi kohta.

Jaan Tomberg alustas eksalteeritult loengut Mikhail Epsteini teooriast ajaloo algusest ja uusmodernismist. Igatahes südantsoojendav teada, et keegi arvab ka et postmodernismi aeg on läbi.

Siisl helistas Lagle. Läksin välja, võtsin PR, et Lagle saaks loengut kuulama minna. Läksin PR-ga TÜ raamatukokku vanade raamatute letti vaatama. Avastasin seal, et Eesti NSVs on 1970-ndatel väga huvitavaid raamatuid välja antud. Näiteks raamat Brigitte Bardot`st ja "satiiriline dokumentaaljutustus" Vend Vahindrast.
Pärast tulime Lagle ja Tegovaga sama letti vaatama. Tegova näitas 1961 Romulus Tiituse suurt albumit "Gori", mina avastasin Paul Vihalemi "Valimised kodanlikus Eestis" (1962) jms.

Tõin TT koolist ära, käisin Puiestee tänava taaskasutuspoest läbi, mõnusasti päikest nautivalt ümaralt mehelt ostsin 0,4 EURi eest tolmuimeja pihusti.

Maandusin Ahhaa-keskuse juures, kus algas varsti IV Tartu kunsti oksjon. Oksjon oli muidugi stiili poolest väljapeetud pseudoelitaarne, shampa, tikuvõileivad ja puha. Käik oli ettearvatav -- digiprinte ei osteta, Grigori tekstidel on suur mõju, kalli raha eest ostetakse rämpsu, odavalt tulevats klassikat (Andrus Lokki "Luhtaläinud demonstratsioon"). Kiwa pilt osteti kõoge kallimalt, 340 EUR eest.




Lõpus jäi TT minu hoolde, istusin tagaritta, vestlesin Liina Rausiga, kes ostis ühe Tshenrobai väikese maali (35 EUR). Tal oli dhuvitavad ideed. Näiteks kunstilaenutuskoht loomemajanduskeskusesse.
Vahepeal käisin Zeppelinis patareisid ostmas ja TT kadus poodi ära, läks aega ja oksjoni lõppu ei näinud.
Pärast oksjoni lõppu sai räägitud Kinsikoga, et kuidas fototelgiga laatadel käia.

1 comment:

Fideelia said...

Masendav.:( Ma ei jaksanud üle poole video vaadata, sest nii igav ja kohutav meeleolu tekkis. :D Muutku see oksjon seksikamaks, küll siis ostetakse ka!