Monday, December 13, 2010

13.12.10 sotsiaalne sidusus

Tormasin kaugele Jõgeva maantee otsaTT puudeekspertiisi taotluseblankette ära viima. Sotsamet oli täis ühesuguselt riides ohkivaid pensionäre. Võtsin numbri 209, kell 12:59. -- pea 50 inimest järjekorras ees. Astusin kabinetti aga sain teada, et pean ikkagi järjekorras ootama "kui endas kindel pole". Ootasin. Üks noormees astus sisse, võttis järjekorranumbri, vaatas neid ja viskas prügikasti. Kabinetist astus välja umbes 50-ndates paar, lühem tume ümmargune mees paistis joomisest dementne, naine ilmselgelt hooldas teda. Vaidlesid valjult millegi üle ja naine kordas: "Nüüd on kõik korras, mine õe juurde, küsi kuupileti raha, ütle, et väljas on külm, küsi kuupileti raha...".
Vahepeal pistis üks ametnik pea välja ja kutsus ekspertiisitaotlejaid sisse. Teisel katsel sain minagi, kõik sai korda.

Tormaisn lastekasse koosolekule, jäin 20 min hiljaks. Ega muud midagi aga sain teada, et Piret Paas on sünnipäevakingiks saanud tanu alla ja saanud Piret Viirpaluks. Nii lihtsalt see tänapäeval käibki.
Pidin minema Tiit Rosenbergi seminari aga selle asemel oli Zettenbergi loeing peahoones legendaarses audikas 128. Kuulasin natuke tema mahedat juttu Eesti-Soome suhete ajaloost ja naasesin Lastekasse.

Õpilased ei tulnud tundi ja lootsin ära saada aga siis helistas Hando Tamm ja ajas 5c minu juurde. Pidin neile jutustama 1940-ndatest.

Ilmutasin aastalõpunäituse jaoks pilte. See käis üle kivide ja kändude. Tormasin koos teosega Kunstnike Majja aga seal polnud kedagi. Torkasin pildi kontori ukse alt sisse.

No comments: