Tuesday, December 7, 2010

03.12.10 Kolmas silm ja aktifotonäitus Natural 2010 -- DIY

Kuigi alustasin päeva vara läks näituse ettevalmistamine ja ülespanek ikkagi väga aeglaselt. Üle hulga aja ilmutasin pimikus pilte. See oli nauding, kuigi olin alguses koba. Näituse jõudsin üles täpselt kell 18. Enne jõudis Liisi Lainese oma lapsel järel käia ja paar (õigustatult) iroonilist lauset öelda. Tõin alt poest limonaadi, komme ja krõpse. Panin need Tiina Kuusi, Kalju ja Andeia imestavate silmade all valmis ja tahtsin minema kõndida. Aga hüppasid sisse Piret, TT ja Lagle. Lapsed pistsid kõik 10 minutiga kinni. 18.30 tuli Tegova, kes kiitis mu korralikku näituseülesüanekut ("Varem oli kõik ripakil nagu saapapaelad"). Hiljem laskus Tegova huvitavasse vestlusse Andeia ja tema peikaga, kes rääkis kuidas Tiibetis puupulgaga füüsiliselt kolmandat silma avatakse. Tegova teadis, et Vigala Sass oli sama üritanud. Aga olla mädanema läinud.

2 comments:

Sol said...

Tegova jutud on väga huvitavad. Pärast lugu, kuidas tiibetlasd puupulga abil kolmandat silma avavad, oli jutt sellest, et imikutel on kolmanda silma kohal koljus tühik, nahaga kaetud ja laps võib meid sellega näha ka siis, kui ta silmad on suletud.
Ja seejärel tuli jutt vanaegiptuse koljuavajatest. Aga kui ma ütlesin sõna trepanatsioon pani see teda silmi pilgutama ja nina sügama.
Tegova on tõega sarmikas.

Aurora said...

Vt ka Vladimir Wiedemanni "Maagide kool". Kirjastus Hotpress, 2008. Seal on kirjeldatud Tallinna vene hipit, kes endal kolmanda silma naela pealuusse löömisega avas ja siis kolm päeva mööda Tallinna õllekaid käis, saades selle nalja eest ohtralt tasuta jooke. Ellu jäi.