Thursday, December 2, 2010

02.12.10 12 alasti tüdrukut.

Käisin hommikul turul kokuka sisekummi ostmas. Vahepeal käisin Taskus, lugesin Trabandi kõrval tekste, näiteks Merca tekste sellest, kuidas ta ERSP Hirvepargi koosolekul käis.
Eile nägin ETVs Mercaga monoetendust Äkki juhtub midagi (ETV 1988). Jaan Unduski jutustuse "Kiri provintsist" instseneeris ja seadis televisioonile Raivo Trass. Osatäitja Merle Jääger. Režissöör Jaan Pihlak, toimetaja Maile Hiiet.
See oli väga huvitav. Ma polnud seda 22 aastat näinud, see avaldas kunagi mulle omajagu muljet. Selles oli kõvasti oma ajastu vaimu. Jääger oli new romantics stiilis meigitud. Point oli selles, et Merle oli mingis toas ja rääkis makki kirja oma õele. Seal oli väga erutav pikk lõik sellest, kuidas tüdrukud koos alasti tantsivad. Ühel päeval tantsivad garaazhis ja poisid tulevad kiusama. Siis tüdrukud löövad ukse lahti ja ajavad poisid oma "12 palja häbemega" minema ning tormavad mööda väikelinna, miilits ei julge midagi teha.


Ülikoolis lugesin Heliloojate ja Arhitektide liitudest. Tudengid olid väga uimased, ei viitsinud isegi konspektida. Mõlemas liidus räägiti 1948 -- 53 väga palju naljakat juttu. Ühes Zhdanovi geniaalsetest muusikalistest ideedest ja teises sotsrealistlikust arhitektuurist.

No comments: