Friday, November 19, 2010

19.11.10 talnasse!





Rongiga Talnasse. Rongis viskasin vanale heale pikale istmele pikali ja tukkusin. Enne tegin paar pilti.



Tallinn oli kell 11 sombune ja inimesed kohmitsesid igal pool. Mind on alati imestama pannud tallinnlaste hiline ärkamine. Tartus kell 6 linn kihab.

Käisin Hobusepeas Andres Tali suht mõttetut sidemetes peaga mehe näitust vaatamas,. Draakonis oli Kristi Kongi värviline aga mitte eriti diip näitu sellest, milliste vahenditega maali tehakse.

Vabaduse galeriis, kus kohmitses kamp kummalisi naisi, oli Evald Okas 95 näitus. Tema viimase aja rämedad, isegi pornograafilised maalid tunduvad väga head.


Kirjutasin külalisraamatusse ka, et RADIKAALSUST. Enne mind oli Heinz Valki sissekanne. Heinzi väga kütkestavalt edevat ja isamaalasi jm. kõvu "vabadusvõitlejaid" armutult materdavat "Pääsemine helgest tulevikust" oli just päevi studeerinud.



Disainigaleriis olid Okase 80-ndad ja 90-ndad mis nii lahedad ei tundunud. Aga see "Noored" 1980 päris hea.



Arhiivi seintel oli luule.


Istusin arhiivis nonstop kella 17ni. Kuntihoone peasaal oli millegipärats juba lukus. Kunstihone galeriis Mäetamme järjekordne perekonnaõudustest rääkiv näitus. Sinise tindiga oli joonistatud kohmakaid pilte ja ingliskeelseid tekste mida kõike võiks üks perekond omavahel teha.



Linnagaleriis (mingi suva näitus google earthiga seoses) sai joonistatud auto peale laseriga maalida.


Kirjanike maja all antikvariaadis ostsin ühe Krugozori (1970), ühe legendaarse "ajakiri" Heinakuu 1990-ndast, kus Mait Raun esitab apokalüptilisi ennustusi Eesti saatuse kohta ja Evi Tihemetsa 1972 aasta kataloogi, mis oli haruldasel korral samaegselt ka plakat!


Helistasin Bie Erenurmele, kes ei vastanud (vastas 2 tundi hiljem) ja Sandra Jõgevale, kes oli Polymeris ja hääle järgi hõivatud.

Rong tuli 20.09 asemele 20.30 ja lahkus Tartu poole 20.50. Jäin Tartu ööbima, sest Viive jutu järgi minid maal kell 21 magama.

No comments: