Thursday, November 11, 2010

11. 11. 10

Vastik november. Väga pime. Vihmane.
Inimesed, eriti ajakirjanduses on ikka tõesti lolliks läinud. Tegelevad igasugu jamaga. Nagu see Lotila teema. Kristel Kossar, kes muidugi kunagi erilise tarkusega ei hiilga, pühendas sellele Kukus hommikus mitu intervjuud. Haige.
Eile kohtasin oma piirkonna postiljoni, endist kooliõpetajat ja küsisin kuidas neil seal nüüd läheb. Ta lausa karjus: "Kui päriselt teada tahad, tule Eesti Posti tööle!!!" Ta peab mind reeturiks.

Eile helistas Sandra Jõgeva, ta oli Tartus Betti Alveri kirjanduszhüriis. Peale Lastekunstikooli võtsin Kristi poolt TT, sõitsin koju, sain käima auto, võtsin Raatuse parkimiplatsil peale SJ, sõitsin koju. TT-d tabas muidugi ksenofoobiahoog. SJ oli riietet musta ja tundus veidi hirmuäratav. Täna koju jõudes kontrollis TT kohe üle ega Sandra pole kohal.
Meiekodu, kui Lagle on ära, on veidi kummaline. Selline vaikne, hämar ja segamini. Piinlik.
Tegelesin loengu ettevalmistamisega ja polnud eriti seltskondlik. Sandra on aktiivne nagu alati. Ajab mingi grandi saamise asja, uurib ühte Haanja kommuuniasja ning on vaimustunud Mari Prekupist, kelle vanemad on ex-okultistidest Õigeusu- aktivistid. Seega on Sandra igati sõiduvees.
Arutasime, kuidas hiired oskavad imiteerida kummitusi. Et tekitavad heli nagu keegi kõnniks paljajalu, ajavad suuria sju ümber jne. Pooled kummitusjuhtumid saab nende kaela kanda.

Pidasin täna loengu ENSV Teatriühingust. Üllatavalt huvitav juhtum. Pealtnäha suva loomeliit aga tuli välja, et Ilmar Tammur üritas 1953 -- 69 seal mingit oma alternatiivset impeeriumi luua. Ta pani käima pisikesed TÜ tehased, ostis kokku kinnisvara puhkekodude loomiseks ja asutas alternatiivse teatriõppe süsteemi draamastuudiote võrgu näol. Aga 1969 võeti ta maha ja siis muutuski Teatriühing suht tavaliseks jututoaks.

Loengus oli vähe tudengeid. Kas olen muutunud ebahuvitavaks? Aga Martiini oli kohal ja ütles et oli OK loeng.
Trepil kohtasin Tannbergiga, kes oli loengu käekäigust huvitet. Tahtis siiski et ma artikli ära teeks. Sain teada, et EKP materjale on võimalik Tartu tellida, mis oli üllatus.

Lastekas oli Piret Paasi sünnipäev. Tegime alkoholita shampusega pauku aga ma ei saanud jääda kauemaks.
TT oli 12 tundi Maarja koolis aga ta oli rahulik. Ainult enne magamajäämist oli hüsteeriahoog. Jäin tema kõrvale magama kuni Lagle helistas.
Lagle oli FB chattimas. Väga katkendlikult. Lõpuks ometi on tal Grand Canarial lõbus. Leiab koha peal sõpru ja naudib alastiolekut.