Wednesday, December 30, 2015

17 detsember 2015 Mai Sööt ja Sandra Jõgeva Tšernobai näitusel esinemas.

Õhtul pidin hindeid välja panema ja jäin kahjuks hiljaks Mai Sööti ja Sandra Jõgeva etendustele Y galeriis (Jakobi 1), kus parajasti oli üleval Nadežda Tšernobai "Altarid vol. 3" S.t jõudsin kohale umbes kell 19. 20, kui Mai Sööti etendus, us ta india stiilis kostüümis rääkis ja siis puudelasu sülest põrandale lasi. Ja oligi kõik.
Saalis oli punt rahvast, vähene Tartu spetsiifilisem kunstipublik, sh. Aadi Tegova, Huupi, Kaie Luik, Fideelia,
Kaire Nurk, muidugi Margus Ivanov jt.

Kohe läks peale Sandra Jõgeva oma stand-up "tragöödiaga", mis oli muidugi naljakas, sest Sandra satiir on naljakas. Ta puristas tuld, küsis minu käest, mis on minu viimase aja perverssus, näitas särke "Who thefuckisianakupcesson?" Welcome to Estonia baasil. Teet oli ka loomulikult kohal. Ma filmisin.

Pärast tuli Mai Sööt ja kallistas mind soojalt. Ta oli justkui pikemaks kasvanud. Aga kohe tekkis neil Sandraga mingi sõnelus.
Läksin eemale altari juurde ja nägin et seal on Nadežda Tšernobai koos Krista Piirimäega ja arutlevad midagi vaikselt. Läksin juurde ja tegin neist pildi. Tahtsin ise Nadeždaga ka juttu ajada aga ta kõndis minema kuhugi. Vestlesime paar sõna Kristaga, kes teatas mulle, et Y galerii selle näitusega ka lõpetab. Mis üllatas mind.
Rääkisin ka Kaie Luikega, kes nägin üllatavalt hea välja. Siis lahkusin suht rutakalt.




1 comment:

Fideelia said...

Mai Sööt kandis veidi kõrgema kontsaga kingi, seepärast tunduski nagu oleks kasvanud. :)