Friday, June 14, 2013

01.06.2012 rattaralli ja lastekaitsepäev

Otsustasime, et tillusõitudel osalevad PR ja PI ning minirallil TT. Millegipärast jäime toppama ning  sõitsin PR-ga ees ära, et numbrid kätte saada. Plasku kõrval McDonaldsi plats oli meeletult mudilasi ja nende vanemaid täis, nii et polnud kuhugi ei istuda ega astuda. Sain kuidagi laste numbrid ja paprad korda kuid siis hakati üürgama, et tillusõit kuni 3-aastastele hakkab kohe, et võtku me aga platsi. Ootasin veel veidi Laglet jt. aga trügimine stardikoridori poole läks kiireks, otsustasin koos PR-ga platsi võtta. Kui olime koridori tagaotsas,  suures rahvasummas, märkasin raja ääres piirdeaia taga Laglet, kes vaatas korraks ka mulle otsa, kuid ei märganud ja tormas edasi. Kohe oli ka start. Juhendasin PR issidest ja emmedest sujuvalt mööduma ja sellega ta sai hästi hakkama. 500m raja teisel poolel pidin juba PR ratta järel hoolega silkama kuni finishini, kus käis ähmiga auhinnakilekottide (jäätis, limps, diplom) jagamine sajakonnale mudilasele.
Märkasin meie pere rattaid ühe posti juures ja seal lähedal ülejäänud ka olid. Lagle oli muidugi maruvihane, sest mul oli mobla maha jäänud. Ta oli isegi uued numbrid küsinud.
Lagle läks Piretiga teisele sõidule, mis oli 1000 meetrit (katlamajani ja tagasi). Muidugi pani PI ees minema ja jalgsi Lagle pidi kõvasti jooksma.
Läks veel päris palju aega, kui ma sain TT-ga starti minna. TT oli rahulik, nagu oleks see igapäevane asi miniralli (5km stardis olla). Trass läks mudilastega võrreldes hoopis teises suunas. Kaubaja tagant läbi, Vanemuise tagant üles Akadeemia tänavani, sealt Tähesse. Vanemuise tõusul pidi käikudeta TT maha tulema, kaotas sellega kohti aga oli käbe uuesti peale ja sõitma. Olime just kohti võtmas, kui minu vanal kokukal muidugi kett maha tuli keset imekaunist Tähe tänavat. Peatusime ja kaotasime kohti. Siis tuli veel kord. Pöörasime Tehase tänavasse ja ka seal tuli kett maha! Turu tänaval suutsime mõned virilamad poisid kinni püüda ja mööduda. Finishis ootas meid suurt tropp. Aga TT oli väga cool.
Kui olime auhinnad kätte saanud, olime natuke veel ja siis liikusime kesklinna lastekaitsepäevale. Mingil põhjusel jäime PI ga maha ja kuna mul oli mobla koju jäänud, oli Laglet jätte mänguväljakult raske leida. Aga lõpuks leidsin.
TLKK oli ka suures telgis esindatud ja see aasta oli reklaamiks välja mõeldud geniaalne idee: huvilistel lasti ära värvida kooli keraamikast ülejäänud saviesemeid. Neid oli igasuguseid -- küll potikesti, vaase,  küünlajakesi, küll veidraid kujusid.  Poisid plikad disainiseid neid mõnuga. Mingil hetkel, kui Teesaar oli juhendamas, oli selge, et kujukesed saavad kohe otsa. Ove, kes tiirutas rattaga ringi, teadis, et rohkem on neid vaid prügikastis. Kihutasin Jakobi 52 suunas. Jakobi mäel jälgiti (ka Peeter Talvistu) hoolega proffide rattavõistlust. Läksin ja tuhlasin kooli suures prügikastis maja hoovis. Leidsin papitükkide ja kile hulgas hulganisti põnevat keraamikat, näiteks kaks pealuukujuga, mille ka kesklinna viisisn. Teesaar lahkus ja asmele tuli Riho. Savitükkide värvimine oli endiselt väga popp, kohtusin huvitavate lastega (mingid kaks poissi käisid kogu aeg uudistamas, üks tüdruk oli väga iseteadlik, paar neidu olid väga ujuvad, üks poiss tahtis midagi emale kingituseks vii aga ei leidnudki, üks maalis poti väga abstraktselt triibuliseks). Jälle said saviasjad otsa ja jälle läksin veel viimaste vähegi kõblike  prügikastileidude järele. Värvimata jäid lõpuks vaid mõned. Mitmeme kuivama jäetule ei tulnudki lapsed järele ja viisin need koju.

Järgmine päev 2.juunil läksime perega Pangodi äärde esimest korda ujuma. Vastu tuli rattaralli. Efektses kostüümis  Malle Elvet lükkas vaevaliselt ratast Pangodi lähedal mäest üles (lõpuks 65 km aeg veidi üle 4t).

No comments: