Friday, September 9, 2011

09.09.11 endaavastatud antidepressant tundub, et aitab

Eelmise nädala laupäeval, pärast rasket auku ja konflikti Laglega katsetasin viimases hädas ühte looduslikku ja enamikule kättesaadavat ning legaalset ravimtaime ja tundub, et aitab. Tarvitasin seda kaks korda ja mõju kestab siiamaani ning vist on üle elanud ka ühe tõsise tagasilöögi.
Tegemist on igasuguste müütidega ümbritsetud ja mitte kunagi varem antidepressandina esitatud Eesti kasvava loodusanniga, mida oli kõhe võtta aga minu jaoks kulges kõik väga hästi. Mul õnnestus ise välja mõeldud annustamismeetodiga vältida ka tüüpilisi probleeme, mis ongi palju müüte ja arusaamatusi tekitanud.
Kuigi tarvitasin väikesi annuseid ainult nädalavahetusel (vältimaks psüühilist sõltuvust), on postiivne mõju kestnud vähemalt sel nädalal. Varasemaid igapäevaseid järske masendushoogusid pole olnud, tuju on olnud hea, maailmavaade helge. Tunnen lihtsalt rõõmu Laglega koosolemisest, armastusest, lähedusest ja lihalikust ühendusest, samuti kodudöödest ja lastega jändamisest.
Täna oli paras proovikoht ka siiski. Mõlkisin ja kriimustasin just enne oma esimest Kõrgema Kunstikooli loengut Comarketi punnis parklas oma Sierra ja pidin maksma nõmedale vanamehele, kelle maasturilogu kaitserauda ma veidi kriimustasin 50 euri. Pean möönma, et see juhtum ajas mu täiega raevu. Olin vihane eelkõige iseenda peale, et sellise orgi otsa sattusin. Raev kestis tõesti paar tundi aga suuresti tänu Lagle kannatlikkusele ja hoolitsusele see siiski lahtus ja nüüd pole sellest suurt jälgegi.
Tundub, et töötab.

18 comments:

Lendav said...

Seen? Taim? Midagi loomset? Hirmsasti huvitab...

Lendav said...

Lugesin uuesti, taim ikka... Ma tean hulka taimi, millega on depressiooni ravitud. Väga intrigeeriv kirjeldus sul, milline taim on siis minu loetelust puudu? Paljud tuntud ravimtaimed on nii leebed, et nendega äkilisi kõrvalmõjusid pole (ja enamasti ka üldse mõjusid). Aga need, mis mürgisemad, on ka üsna tuntud - seda enam on pandud tähele nende mõju psüühikale. Mitte kunagi varem antidepressandina...?

Lendav said...

Igatahes hoian sulle pöialt!

mustkaaren said...

Langesid väljapressija ohvrix. Kui keegi mõlkimise puhul hakkab raha nõudma, siis EI MAXA MIDAGI; VAID KUTSUD POLITSEI. Enamasti võtab rahanõudja siis hoopis teise laulu yles, sest seda asja lahendataxe kindlustuse kaudu, mitte oma suva järgi raha nõudes. Nõme seda öelda, aga loll olid, raisk.

13er said...

Annile -- tule Tartu meile külla, räägin lähemalt.
Kaarnale: kindlustuse sekkamine tooks kaasa mu riskitaseme ja poliisihinna tõusu 50%, läheks lõpuks palju rohkem maksma.

mustkaaren said...

Ahnojah, siis kyll.Kuigi ma kahtlen, sest ei tea su kalqlaciooni. Aga kas sa ei tahax vahetada autot väixema võimsusega veidi uuema fordi vastu, millele on rohkem ning odavamaid juppe saada? Mul on praegu 1 taadi käest ostet 0,8 koef-ga 98a 1,8 TD ford, mille kindlustus on tänasex u 0,6-le langenud. Ostan autole kindlustust 1-2x aastas, on odavam kui jupitada. Sinu autol tõstab vist juba ka väljalaskeaasta koef-i. Yxki masin pole igavene.
Muide, mul on tänasex märkimisväärne kogu myrgiseid lõunamaa taimi, sh ingli- & qradiõun, ebakrooton, mandvill jne jne. Missasi see kyll olla võix, mida sina hingad, sööd v jood? Kas see kasvab teil kodus? Kas sellest rääkimine on, ee, mittesoovitatav?

mustkaaren said...

Veel 1 asi: Mark on lasknud ennast 2-s autoavariis syydlasex teha, kindlustus olex tal vist u 3 (teine pool karjus niikaua, kuni õiguse endale sai) ning autod on minu nimel mh kindlustuse pärast. (Õiglane ka, sest mina maxan.)
Kui sa kindlustuse pärast mureced, siis kirjuta auto naise nimele. Võid ka oma vanaema, kelle iganes nimele regada oma auto, ise oled vastutav kasutaja. Kindl arv omaniku staazhi järgi. Aga ex sa tead seda ise kah. Tahcin lihcalt tarka nõu anda, et meijel on niimoodi & näe, raha kulub palju vähem.

13er said...

Ma olen pedagoog ja kõigest pole hea avalikuly rääkida. Räägime omavahel.

mustkaaren said...

Minu aiaplogi on ilmselt sobivam koht, sest ma kasvatan sadu erinevaid taimi, millest enamus on yrdid. Paraku tarvitangi ma neid aiaqnstiobjektina, mitte toidux v joogix. Muide on tavalisedki rohttaimed ysna tugevate toimetega, nii et ka saialilleleotist ei tohi liitrite kaupa sisse lahmida.

Sol said...

See oli tõesti imelik lugu. Parkimisplatsil oli ruumi küllalt. See suur džiip parkis aga meie autole otse külge. Juht lõi ukse lahti ja virutas sellega meie autole hullu kolaka vastu minupoolset ust. Jäin papit vihaselt jõllitama ja märkasin, et ta ei läinud mitte kuhugi. Ei poodi ega sularahaautomaati vaid passis ümber auto ja muidugi oli kohe krapsti raha nõudmas, kui me väja sõites tema masinat kriimustasime. Sellest lihtsalt polnudki võimalik muidu mööda sõita! Papi tahtis algul saada 100 eurot, aga kui ma autost välja ronisin ja oma kõige kurjema häälega politseid nõudsin, sai sellest kohe 50.

Morgie said...

Täiesti legaalne looduslik antidepressant on näiteks naistepuna, aga sellest siin ilmselt ei räägita.
Õigel ajal kurja hääle tegemine tasub ennast ära küll. Auto naise nimele kirjutamine samuti.

Lendav said...

Looduslike antidepressantide hulka võib tinglikult lugeda ka rahustid - alates piparmündist ja palderjanist. Psüühikat mõjutavad veel kanarbik, humal, meliss, pune, aed-liivatee, veiste südamerohi jne jne. Loodus on lõpmata kirju ja rikas.

13er said...
This comment has been removed by the author.
Lendav said...

Üks sõber, kes absoluutselt neid organisme (ka söödavaks tunnistatud) süüa ei saa - kohe hakkab oksele, leiutas ka omamoodi viisi, kuidas antud tegelast tarbida. Keetis leeme.

Mina pole julgenud nendega tegemist teha - mitte, et ma kardaks mürgitust vms. Ma kardan iseennast, ma ei tea, mis nii võimas droog minus välja tuua võib. Olen mõne sarnase ainega juba varem kokku ka puutunud.

Ma usun, et sa ei ole esimene, kümnes ega ka sajas inimene mitte, kes nende abil oma masendust püüab ravida. Kõiki psüühikat mõjutavaid asju on selleks proovitud, nii mürgisemaid kui vähem mürgisemaid. Kui edukalt, seda teavad katsetajad...

Morgie said...

No üks võimas keemiavabrik on inimene ise, inimese keha. seda saab mõjutada dieedi, trenni ja meditatsiooniga. Räige trenn, pidevalt üle valu piiri - ja endorfiinilaks on käes.
Egas ilmaasjata ei öelda, et füüsilise töö tegijad on kõige õnnelikumad.

Samas suhkru ja rafineeritud jahu liigtarbimine toidab inikehas asuvaid pärmseeni, hakkab käärima ja... tulemuseks on alkohol. Nii ongi, et suhkru-saia söömine teeb korraks tuju heaks, hiljem aga põhjustavad alkoholi lagunemisjäägid depreka. Moodne inimene moodsal kiirdieedil on sisuliselt kogu aeg väikses pohmeluses.

Anonymous said...

täpilisest seenest parem on siiski seks huvitava inimesega huvitavas kohas. aga moodsale mugavustega inimesele on heaks leevenduseks ka see, kui tal mõneks ajaks vesi ja elekter ära võtta. algul on küll paha ja raske, aga kui need tagasi saab on nii õnnelik, nii õnnelik.

13er said...

Mul oli ajukeemia sassis ja ma pidin selle paika kõksama. Nüüd on endiselt kõik OK. Naudin oma naisega kõike mis võimalik.

Lendav said...

Ajukeemiale, kui see juba korralikult sassis on, ei aita enam seks, ükskõik kui huvitava inimesega ja ükskõik kui huvitavas kohas. Algstaadiumis võib sellest abi olla, aga kui asi juba käest on läinud, tuleb teist tüüpi abivahendeid kasutada. Olgu need siis tabletid või midagi muud...