Wednesday, April 6, 2011

06.04.11 õnn lahutab



Öeldakse, et raha ja võim eraldavad inimesi. Aga tundub, et seda teeb ka isiklik õnn. Niipea, kui meil Laglega hakkas järsku keskmiselt paremaks minema tundsin ka teatud külma õhkumist mujalt. Alguses naiskolleegid tegid sarkastilisi märkusi, nüüd on kunagi nii voolavad jutuajamised kuivanud kokku jahedateks "teredeks" ja "head-aegadeks" ja muudeks rõhutatud viisakusteks. Kunagised sõbrad on ka enamasti endale uued huvid leidnud.

OK, minu puhul võivad põhjused olla ka seesama blogi, kuhu millegipärast paaniliselt kardetakse täisnimega sisse sattuda (kuna Kärt M-i sõnul olevat mu suhtumine "halvustav"). Aga minuga sarnaseid nähtusi on viimasel ajal pannud tähele ka Lagle, kes ometi peab teiste suhtes ettevaatlikku blogi ja üldse ei torka kõrva ettevaatamatu lobaga.

Muidu tänane päev. Kell 13 -- 14 kompensatsiooniks eilse päeva tegematajätmiste eest 2X2.

Õhtul kell 19 läks Lagle koos Rita ja Tiinaga Emajõele Võhandu maratoniks valmistuma. Sõitsid tunniga plääsilt Ihastesse. Väga lõbus. Vool on kiire ja jäätükid veel ei sega.

20 comments:

Lendav said...

Selles on sul õigus, et isiklik õnn hakkab ümbritsevaid peletama. Mitte alati ja mitte kõiki valimatult, aga siiski. Võibolla on asi selles, et suur hulk inimesi ei tunne ennast eriti õnnelikuna ja sinu õnne puhul tunnevad nad end vastanduvat sulle. Õnnelikku sind võõrastatakse.

kaaren said...

sorri, aga see jutt ON virin & tähelepanu norimine.
Kysimus pole abieluõnnes ega muus õnnes. Kas sulle endale ei tundu veider kirjutada avaliqs ruumis, qidas sa oma kallist naist pidevalt & mitu korda päevas "temperamenti näidates (???)" k.pid, ning et ainult sellestsamusest su õnn koosnebki, ilma sexita õnne ju pole. Ning q teised seda sulaselget veidrust & liputamist veic taunivad, hakkad kaebama kadeduse, tõrjumise vm karjuva ylekohtu yle. Ole ise viisakam, siis on seda ka teised. On väga tõenäoline, et su õpilased just kepijuttude pärast seda plogi loevad (lapsi huvitavad õpside kiixud) ning mis tagajärgi see võib tuua ka su pereliikmetele, on parem mitte arvata.

Sol said...

Ka minu puhul on tõrjutuse põhjuseks rumal komme öelda välja omi mõtteid, selmet korrutada turvalisi fraase nagu "päikest!" , "Sa oled nii tubli", "kalli-pai" jm. roosamanna.
Õnneliku ja armunud inimesega võib olla raske suhelda, sest õnnelik inimene ei vastandu eriti. Suur osa suhtlemisest seisneb koos vastandumises. Üheskoos saab kiruda lolli ülemust, halba ilma, ühiseid tuttavaid, kurja maailma, väikekodanlikke inimesi jne.
Õnnelikku ja armunud inimest sellised teemad eriti ei huvita.

Seks üksteist armastavate inimeste vahel on küll õnn. Väga suur õnn : )
Ma vaatan aknast välja ja näen õue peal kakerdavaid inimesi, kelle õnn asub viinapudelis ja mõnede teiste õnn asub pangaarvel ja mõni saab õnnelikuks, kui saab olla teistest parem, targem, edukam. Mõnda inimest teeb õnnelikuks sokikudumine või sangpommi tõstmine. Mille poolest seksis peituv õnn perverssem on?
Kuigi ma saan aru, et probleem polegi X-is, vaid sellest avameelselt kirjutamises.
(hmh, mis avameelsust siin blogis ka on? Naised on oma ajaveebides ja vestlustes palju detailsemad.)

Kaarnal on muidugi õigus,laste kasvades võivad nende avalikult armunud vanemad neile piinlikkust valmistada. Ma siiski loodan, et meie laste põlvkond saab olema vabam, sallivam ja rõõmsam, kui meie oma. Ja see on ka meie endi teha.

13er said...

Hmm, ei mäletagi, kuna kasutasin sõnu seks vms. Aga obskuursete väljendite tõlgendamine on pige isikliku rikutuse küsimus...:P

Fideelia said...

Lagle, sa ise just ühe teise Kiisi teksti all kirjutasid, et sina tahaksid, et sul oleks konservatiivsem ema, kui see, kes akti poseerib! Seks on siiski kordades hullem kui niisama alasti olek, kui piinlikkusest rääkida. Mitte et selles huumorit poleks.

Sol said...

Tolle postituse all mainisin ma vastuolulisi tundeid, mis minul videot vaadates tekivad. St. need on üheaegselt nii positiivsed kui ka negatiivsed.

Alastiolek ja alasti modellindus on täiesti erinevad asjad.See pole üks ja sama. Kas laps viibib koos oma alasti vanemate ja peresõpradega kodus, saunas, supelrannas vms. või viibib aktipildistussessiooni juures, on erinev olukord. Ka alasti poseerimised võivad olla omakorda erinevad olukorrad.
Tolles videos paistis küll, et ema on rahulik ja rõõmus, sama ka beebi. Aga seda ei saa üldistada.

Ma tooksin näite. Kui laps näeb omaenda armastavaid vanemaid seksuaalvahekorras, siis see on üks aai.
Kui laps näeb kampa naabrionusid lõbusa joomingu käigus oma purjus emast üle käimas, siis on see hoopis teine asi.
Seks võib tähendada äärmiselt erinevaid asju. Nagu ka alastiolek.

kaaren said...

Noored on sallivad ainult 1 asja suhtes, & need on nemad ise.
Oma vanemate & teiste noorte vanemate, nagu kogu ylejäänud inimkonna vastu, ollaxe enamasti kyllaltki sallimatud & väh intiimelu teemadel ollaxe parasjagu irv-posicioonil. Olen kyllalt qlnud, qidas kellegi yle "keppimise, nikkari-värgi &ne &ne" irvitataxe. Nii teevad ka viisakamalt riides käivad noored, mitte aint joodiqte lapsed.
Pole mõtet väita, et armastus. Armastus on ylim, kirg käib hormoonide dikteeritavate lainete kaupa, aga hoolima peab ju kogu aeg. Mis siis saab,q see tohutu kirg & ainult sellega koos käiv hoolimine yle läheb? Ma olen qlnud, qidas M oma palavalt armastatud & saatytrliqlt ihaldatud abikaasa kallal tänitab, samuti muid asju, mis seda armastuse-qvandit tglt ylce ei toeta. Vaat see kyll EI ole armastus, väidetagu mida tahes.
Pole mõtet vaielda, kes mida kirjutas & mida ta sellega mõtles. Eesti keeles on rida väljendeid, millel ongi ainult yheselt sexuaalne tähendus. Ma ei tahax usqda, et kõrgharitud humanitaar oma igapäevaelust rääkides kasutab yldkasutatavalt sexuaalse sisuga vulgarisme. Q tõesti nõudepesemisest v õrnast vestlusest rääkides kasutataxe väljendit "x-ma, seda tegema" ning mitme lausega kirjeldatud yheseid olukordi, siis tekib kahtlus kellegi keeletunnetuses v põhimõtetes. Imelikke inimesi on ennegi nähtud & kahjux on sexuaalsete kiixudega inimesed teiste põnevate veidrustega inimestest ka yldiselt egoistliqmad & kahjux sageli probleemetekitavad nii endale q oma lähedastele v töökaaslastele.
Tra, ma murecen L & laste pärast. Kirjutagu & tehq M mis tahab, a on asju, mis pere huvides peavad enam-vähem OK olema. Ma pole just ideaal-isik mistahes oma rollis, a teatud asjade nimel sean teiste huvid enda omadest kyll ettepoole, sest muidu pere, meeskond, mistahes kollektiiv lihcalt ei tööta & keegi saab haiget.
Qnstnik & loovisik ei pea seda alati tegema. A olgu eluviisix ning elu eesmärgix mis tahes, asi nr 1 peab alati olema: ärgu keegi saagu kannatada!
Ning Johari akent tasub samuti meeles pidada.

kaaren said...

Oli paras moraalilugemine, onjä. Lihcalt - ma olen parasjagu nõrganärviline & mõelda sellele, et palav kirg vahetub kohe tigeda tylicemise-peroiidi vastu, & niimoodi räigelt yles-alla, on õõvastav. Qidas seda aastaid & AASTAID suudab endale talutavax mõelda ning milliste mõteteni qnagi jõuab naine, kellel on kanda pereasjad, kasvatada inimestex lapsed, hoida vee peal majapidamine, tekitab minus qrbust & syytunnet. Ma näen mitte ainult tänast & praegust hetke, vaid ka minevikq & tulevikq selle ymber ysna pikalt, see muudab ka mu enda käitumist. Andke andex.

Morgie said...

Hah, minu meelest olete te mõlemad peale armumishoo ette jäämist kõvasti nunnumad, kui varem. Eriti just Margus, kes mulle enne eriti ei meeldinud, on nüüd täitsa inimese nägu läinud.

Aaaga... ehk on asi lihtsalt võrdluses? Kuna olete üksteisega nii nunnud, siis sellega võrreldes tundub tavapärane suhtlemine külmana. Teiseks, äkki olete ise kuidagi teiste vastu tõrjuvamad, armunud inimene ju ei vaja tegelikult teisi?

Morgie said...

Oioi, Sol, sa praegu oma kommentaaris ise vastandud "teistele" ja püüad väita, nagu seisneks kõik muu suhtlus peale armunute suhtluse ainult "kolmandate" kirumisest. Ega ikka ei ole küll. Võibolla saate maailma soojuse tagasi, kui möönate, et ka teistel inimestel peale teie võib olla elus oma helgeid momente, millest rääkida.

Morgie said...

Ah, ja ma mainiksin ära, et minu meelest pole selles mitte midagi halba, kui imik on ema aktiposeerimissessioonil kaasas. Poseerimine ei ole prostitutsioon, see on aus töö. Palju halvem oleks seesama imik kusagile üksinda nutma jätma. Juhul, kui emal ei ole mitte kedagi teda valvama võtta.

Tunnen ennast veidi haavatuna, et keegi peab vajalikuks alasti poseerimisest nii halvasti arvata...

Fideelia said...

Nõus Morgiega akti asjus! Lisan, et seks on alati lapse silmadele räigem kui akti poseerimine, ka siis kui seksivad armunud. Saa aru: isad ja emad EI SEKSI MITTE KUNAGI!
Nii, google käseb mul nüüd kasti kirjutada INCES. Väga tähelepanuväärne.

Sol said...

Armas Morgie, omistad mulle ülearust jäikust ja kindlaid veendumusi. Neid aga pole mul paraku kusagilt võtta.
Mõistan aga su kergestiärrituvuse põhjusi ; )
ja kordan veel, et üldistada ei saa.

Sol said...

Jah, Kaaren, ma olengi adrenaliiniga harjunud. See on osa mu elust ja rahulikus harmoonias on minu jaoks midagi puudu...

Fideelia said...

Mina eelistan suhetes harmooniat, aga olukordades adrenaliini. Põhjus lihtne: ei meeldi inimestega tülitseda. See tekitab stressi ja halba tuju, muutes mind sageli töövõimetuks. Püüan küll paksu nahka kasvatada, aga elu lõpuni vist ei õnnestu. Kas sa Lagle naudid suhtedraamasid või mida sa selle viimasega öelda tahtsid?

Sol said...

See on natuke keerulisem, Fideelia. Organism on harjunud tugevate tunnete ja nende vaheldumisega ja toodabki koguaeg vastavaid hormoone. Nautimisega pole siin olulist seost.
Üldiselt, harmoonia vastand ei pea olema riid ja konflikt pole tüli. Meie lihtsalt oleme temperamentsed.

Morgie said...

Vot, lastega pereinimestel on selline väike probleem, et nende peamised situatsioonid ongi suhtesituatsioonid, kuna eraldi ekstreemsuste jaoks reeglina ei jää aega. Adrekalaks tulebki koduseinte vahel kätte saada.

Poseerimise eest barrikaadidele! Poseerijate ametiühing rajamisele! Poseerijatele pension ja sotsiaalsed garantiid!

A kuulge, kas aktiiv endale mõnda meesmodelli ei tahaks palgata, siis ma saaks ka pildistama tulla? Kambas ikka odavam.

Sol said...

Sul naisi ei kõlba pildistada või? Meesmodell on sul ju kodus (Tartus)olemas, aga naist sul minu teada pole...

kaaren said...

Olen ammu kahtlustanud, et mõned inimesed tunnevad adrekast rõõmu & mõnu:)
Mulle tekitab adrenaliinitulv märkimisväärset fyysilist valu. Lapsena pealtnähtud igapäevased vanemate tylid & kaklused olid tõeliselt piinavad ning haigextegevad, seepärast on mul siiani paha tyliceda, õiendada & möliseda, igasugu probleemide lahendamisel on koostöö v pingelanguse ootamine sõna oceses mõttes valutum. See pole kaanon, qid teise inimese hinge hoidmist soovixin kõigile. Aga naistele kasvatataxe sageli sisse enesekaristamise kiix, pidev tegeliq põhjuseta syytunne ning lunastamise vajadus. Nyyd tuleb mängu meie täiskasvanutarqs, et qidas me ennast hoiame v põletame isikliqs puhastustules.

Karuema said...

Mul on küll hea teada, et abikaasad ammusest võivad ja julgevad olla kirglikud. Ja teie pärast on küll hea meel. No võibolla pealt vaatamine ja piinlikus läheduses viibimine on juba uue taseme zen ja seda ma pole veel saavutanud.
Usun ka, et nii minimalistlike seksikirjeldustega kroonikasse ja mujale kollasesse niikuinii ei jõua.
Jube igav, kui kõik oleks ühtemoodi keskklassi mõõtu kodanikud. Ja kui teie olete sellise avalikkuse tasemega rahul, siis ...