Friday, January 21, 2011

22.01.11 Lennon ja Zappa

Käisin kaks korda linnas. Kella 12 paiku Lastekas, testimas, plakatit parandamas.

Õhtupoolikul läks Lagle haiglasse Anneli Ka:rnit vaatama aj amina TT-ga tegin kiirtreti kodutarbepoodidesse ja kodutehnikaparandusse. Seal parandati natuke Panacaskaamera toitejuhet ja nõuti selle eest viiekas. Mu sula polnud ja nad olid väga pahurad, et pidin kaardiga maksma.

Õhtul sai järjest vaadatud dokki Lennoni poliitilisest aktiivsusest (Tallinna TV) ja Zappa "Apostrophe"plaadist (ETV2). Lennoni tarkus, huumor julgus ja ettenägelikkus ilmnes eriti. Ta näiteks seletas väga hästi ära, miks demonstrandid ei tohi lasta end võimude poolt vägivalda tõmmata ("nad sikutavad teid habemest") , sest võimud "oskavad kohe sellega hakkama saada".

Zappa film oli vähem üllatav muusikaliselt, sest tema ülivõimekus on üldtuntud. Aga osad tema lavashow`d olid väga huvitavad, eriti kuidas mingit pornolaulu esitades peaaegu rahvasse sukeldus. Tema terva iroonia Maharishi jm, gurude suhtes tundus peale eilset filmi väga sobiv. Huvitavad olid ka ra abikaasa Gail Zappa jutud aga need olid kohati natuke ümbernurga. Zappa suri 1993 eesnäärmevähki, mis on sageli seksuaalse peetuse tulemus.

No comments: