Saturday, May 24, 2008

12. -- 18. mai 2008 Margus Tamm Tartus, Maris Palgi, JJ Klaus, kaduv Tartu, Eurovissi ekspert.

12. -- 18. mai 2008

12. mai 2008 esmaspäev

Margus Tamm
helistab ja ütleb, et on Tartus oma naäitust maha võtmas. Saame õhtul kokku Maailmas, kus Tammega on ka Maris Palgi. Klatšime Tallinna kunstiskeene eliite, eriti mõnede vanade tegijate (Toomik, Kurvits jt.) kombeid ja hirme. Ma imestan, et Toomik väidetavat tunneb hirmu konkurentsi ees, kuna ta on üks väheseid seal, kellel on tegelikult annet. Teistel on ainult ambitsioon.
Aasime muidugi ka üksteist. Mul on idee teha täiesti fiktiivne bubblegum kunstnik (keegi mõtleb välja, teine teeb kunsti, kolmas mängib kunstnikku). Tamm irvitab, et ehk Tartus oleks sellisel vana naljal turgu.
Pärast saadame Tamme pidulikult bussi peale. Saame Palgiga jälle suht normaalselt läbi.

14. mai 2008 kolmapäev

Kohtun kahe Kaubamaja vahel ohutussaarel JJ Klausiga. Oli teine käinud eelmisel päeval Athenas "Fritsud ja blondiinid" premjääril. Olevat olnud "psühhoanalüütiline" film.
Klaus seletab, et teeb filmisarja "Boheemtartu viimased päevad". Kuna igal pool tuleb ärivärk vanale heale Dardole peale. Lohutan teda, et majanduslangus saadab kogu selle äri jälle p...sse. Uued kortermajad on tühjad, igale pool üüritakse äripindu välja. Bussijaama kõrval üks büroohoone ei taha kuidagi valmis saada ja kipub tondilossiks muutuma.
JJK küsis areldi, ega ta ei saaks Tart Filmilt tehnikat laenata.

15 -- 18. mai 2008
Vorbin tuimalt Eurovisiooniteemalisi artikleid. Alguses helistab vana koolivend ja Jaanuse klassivend, Pireti vend Priit Simpson EPLst, siis Vilja Kiisler Delfist. Tööd parajalt. Ma pole küll suurem asi ennustaja. Arvan siiralt et "Leto Svet" pääseb edasi.

No comments: