Tuesday, May 1, 2012

30.04.12 kevadkoristus, näituseavamine ja Eesti film 100 põleng

Üldiselt on viimane nädal olnud uimane. Ei mingeid füüsilisi piinu, lihtsalt  uimane ja tahtetu tunne. Stressihormoonid otsas. 28. aprill olin galeriis, värvisin väga  kohmakalt seinu. Pihkva omad nokitsesid omaette.

Kell 9.45 jõudsime PI ja PR -ga Maarja Kooli juurde. Seal ümber sahmisid mõned inimesed. Helistasin TT õpetajale Kadrile, et tulin nagu kirjutati, kevadkoristusele. Kadri hüppas välja, ehmunud nägu peas. Olin ainuke TT klassist. Kadri tõi ka teised lapsed välja ja üritasime siis kooli esist kasida. Mina nühkisin rehaga ja kaks õpetajat üritasid järjest rangemalt TT-d põõsaste alt lehti kartulirehaga koukima sundida, kuigi TT jooksis enamasti kiigu juurde. Teised lapsed said rohkem hõlpu. Pime 4. klasii tüdruk oli pahur, talle päike ei meeldinud.
Rooba koristas rohelise maja taga suurema seltskonnaga, osa mõisa ees.
Pärast sõime sööklas suppi.






Kell 15.45 panin lapsed KLille poole ja kihutasin LastGalerii juurde, sest Pihkva Kunstikooli näitus tuli avada. See oli pikk ja vaevaline protsess. Lea pidas eesti/venekeelseid kõnesid, väikesed poisid mängisid klassikat. Pärast ajasime Tegovaga noorte vene neidudega lõbusalt juttu, eriti fototeemadel. Neil oli huvitav balti aktsent, rääksid nagu lätlased.


Õhtul Klille poolt tulles oli Puiestee tn. suur ummik. Põles järjekordne kasarm. Sadakond meetrit kohast, kust 100 aastat tagais filmis Johannes Pääsuke.




 





Maja lõõmab nurga peal, rahvas loiult vaatab pealt. Kasutasin juhust ja kasarmite alal ringi. Väga hull seis. Kohtasin seal ka ühe keskealise venekeelse paariga, kes olevat sõjaväebaasi sööklas töötanud Dudajevi all. Küll mäletasid ja seletasid. Tartu lennuväebaas olevat olnud üks kahest esimese järgu lennuväebaasist N.Liidus. Teine oli kusagil Engelskis.
Kui tädi tahtis mulle sööklat näidata, siis tuli kuri politseinik ja küsis, kas me silti, mis keelab alal viibida, ei näinud.

No comments: